reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Jakubisko Film odstartuje portál s digitálním prodejem a půjčováním filmů

10:13, 26. 6. 2014

Na českém internetu se brzy otevře další možnost digitálního prodeje a půjčování tuzemských a zahraničních filmů a seriálů. Portál jfonline.cz (rovněž i doména jfonline.eu), za kterým stojí společnost J&J Jakubisko Film Europe s vazbami na filmařskou rodinu Jakubiskových, by měl odstartovat v průběhu července.

Ambicí je vytvořit jedno velké místo pro digitální distribuci místní filmové a TV produkce. Byznys model nové služby, kterou řídí syn manželů Jakubiskových Jorik Jakubisko, nabídne tři produkty: 1. VOD filmů a seriálů plus prodej, 2. online shop s DVD, soundtracky, merchandisingem a uměleckými předměty režiséra Juraje Jakubiska a 3. placený digitální přístup do grafických, ručně dělaných diářů režiséra Jakubiska (viz obrázek).

Streaming filmů a seriálů (obsah bude chráněn DRM) bude zahrnovat zapůjčení na 48 a 72 hodin, ceny se podle titulu budou pohybovat mezi 50 až 80 korunami. Digitální prodej počítá s cenami mezi 150 až 250 korunami. V současné době je v nabídce okolo 50 filmů, zejména z produkce Jakubisko Film (Bathory, Kytice, Nejasná zpráva o konci světa), při startu portálu by jich mělo být okolo stovky. V současné době probíhají jednání s dalšími českými produkcemi jako Bio Illusion, Fog´n´Desire Films nebo three brothers. Nabídka seriálů by měla zahrnovat tituly Ateliérů Bonton Zlín, three brothers nebo zahraniční dokumentární série.

V současné době mohou čeští fanoušci digitálně sledovat filmy a seriály na voyo.cz, ivio.tv nebo nakupovat v Google Play. Projekt 31s zase přišel s možností, jak získat peníze z audiovizuálního obsahu na velkých internetových úložištích.

screen: jakubisko film