reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Knižní obr Albatros Media koupil Management Press

09:22, 1. 7. 2014
Knihy Aleš Borovan

Jedno z největších českých vydavatelství, Albatros Media (AM) manželů Silke a Jaroslava Horákových s 10ti procentním podílem na knižním trhu, pokračuje v akvizičních jízdě.

Novým přírůstkem se stává menší hráč Management Press (MP), kterého doposud vlastnili Danuta Trnková a Pavel Novotný. MP vydává literaturu pro manažery, knihy o osobním rozvoji i ekonomické monografie. Albatros koupí stoprocentního podílu v Management Press posiluje pozici v non-fiction literatuře a do svého portfolia získal bestsellerové autory, jako jsou Stephen R. Covey, Peter F. Drucker, Tom Peters nebo Peter Senge.

Albatros Media (na fotce ředitel Václav Kadlec) v posledních letech nakoupil řadu menších konkurentů – Nakladatelství XYZ, většinový podíl v eReading.cz nebo v Computer Press. Portfolio nakladatelství, vlastněných Albatros Media, se nákupem MP rozrůstá na deset samostatných značek. Firma těží těží z dobrých výsledků posledních let – k nerozdělenému zisku 23 milionů korun přidala loni další profit ve výši cca 40 milionů. Tržby za rok 2013 stouply o 31 procent na 450 milionů korun. Kromě jiného i díky trilogii Padesát odstínů šedi, která jen loni vygenerovala tržby v objemu cca 170 milionů korun.