reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Distribučka Bioscop/AQS nakoupila nového Jana Svěráka a Alici Nellis

17:53, 9. 7. 2014
Film Aleš Borovan

Po loňském úspěšném roce (kupříkladu výnosný titul Příběh kmotra) distribuční značka Bioscop (společnost AQS) nakoupila další filmy, které rovněž slibují stát se diváckou atrakcí. Největším lákadlem bude bezpochyby pohádka Tři bratři superúspěšné dvojice režisér Jan Svěrák - scénárista Zdeněk Svěrák.

Tři bratři vstoupí do kin 14. srpna a v kapse mají hned několik komerčních trumfů: silné herecké obsazení (Vojtěch Dyk, Tomáš Klus, Zdeněk Svěrák, Jiří Lábus), zacílení na širokou diváckou obec, laskavou atmosféru, která zafungovala v největších trhácích jako Vratné lahve, Obecná škola nebo Kolja plus osvědčené hity autorské dvojice Svěrák - Jaroslav Uhlíř. Z domácích titulů vyšle letos Bioscop na trh ještě slibný dokument Století Miroslava Zikmunda Petra Horkého (premiéra 4. září).

Silnou domácí sestavu slibuje nákup Bioscopu pro rok 2015: Fotograf režisérky Ireny Pavláskové na motivy životního příběhu Jana Saudka s Karlem Rodenem v hlavní roli (premiéra 15. ledna), pohádka Sedmero krkavců režisérky Alice Nellis (premiéra 26. února) a dva filmy Gangster Ka, které se volně inspirovaly příběhem Radovana Krejčíře (premiéra 17. září a 12. listopadu). Oba snímky s celkovým rozpočtem 50 milionů korun točí Jan Pachl (povedený seriál Cirkus Bukowsky) podle scénáře novináře Jaroslava Kmenty a v produkci Adama Dvořáka. V roli kmotra se představí talentovaný Hynek Čermák.