Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Česká televizní pobočka Viacomu navýšila tržby o 168 milionů

11:34, 11. 7. 2014
Televize Aleš Borovan

Společnost MTV Networks, která zastupuje televizní kanály zábavního obra Viacom, v uplynulém fiskálním roce (končí 30. září), zvýšila výkon. Tržby se meziročně zvýšily o 168 milionů na 1,134 miliardy korun. Po ročním výpadku se tak výnosy firmy vrátily nad jednu miliardu.

Tržby MTV Networks plynou především z prodeje a distribuce televizních kanálů ve střední a východní Evropě, příjmy z Česka jsou minoritní. Největší podíl z celkových příjmů připadl na prodej reklamy a marketingových služeb - 386 milionů korun (meziročně plus 14 milionů). Kromě tržeb narostl i zisk - o 7 milionů na 45 milionů korun.

Česká MTV Networks vlastní licenci na družicové vysílání Nickelodeon Polska, MTV Polska, Viva Polska, Comedy Central Polska, VH1 Classic European (do celé Evropy), Viacom Blink (Evropa), Viva Hungary nebo na distribuci Comedy Central Hungary. V první polovině letošního roku získala od české vysílací rady licenci k šíření kanálů Paramount Channel, MTV Rocks International, MTV Dance International a MTV Hits International.