reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Firma Support Lesbiens loni prodělala 220 tisíc

10:28, 27. 12. 2012
Hudba Koncerty Aleš Borovan

Společnost Support Lesbiens, která patří dvou hlavním členům stejnojmenné kapely, v loňském roce spadla do ztráty. Ta činila 220 tisíc oproti zisku 14 tisíc v roce 2010. Mnohem důležitějším ukazatelem při možnostech českého účetnictví jsou tržby: ty firmě padají nepřetržitě od roku 2007. Tehdy dosáhly 8,8 milionu korun, loni to bylo jen 3,1 milionu. Oba 50ti procentní vlastníci firmy, Hynek Toman (druhý zleva na fotce)  a Kryštof Michal (třetí zleva), jsou v současné době rozkmotření.

Michal na počátku letošního prosince ohlásil odchod z kapely spolu s kytaristou, baskytaristou a bubeníkem. V Support Lesbiens tak zůstává jen Toman. "Kryštof uvedl , že opouští Support Lesbiens a zakládá si novou skupinu. To je pravda, nicméně další existenci Support Lesbiens jeho rozhodnutí v žádném případě nevylučuje," uvedl Toman.

Kapela loni u Universal Music vydala album Homobot. Na podzim vyrazila na koncertní turné, které by měla dokončit v únoru 2013. Zda se to podaří po rozpadu kapely, je otázka. Značku kapely by dle vlastního vyjádření měl vlastnit Toman. "Když intriky v kapele začaly sílit a já nabyl podezření, že se děje něco vážného, po poradě s právníkem jsem nechal z naší společné firmy s Kryštofem značku Support Lesbiens přepsat na své jméno. To se stalo zhruba před třemi lety," vysvětluje Toman.

Vaší pozornosti doporučujeme:

Kryštof Michal