reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Režisér Petr Zelenka začal točit film Ztraceni v Mnichově

13:25, 30. 7. 2014
Film Aleš Borovan

Jeden z výrazných českých režisérů Petr Zelenka (foto) se po sedmileté pauze vrací k natáčení celovečerního filmu. V těchto dnech padla první klapka nového filmu Ztraceni v Mnichově o "neznámých okolnostech podepsání Mnichovské dohody a jednom papouškovi".

Film s rozpočtem 37 milionů korun vzniká v produkci Davida Ondříčka a jeho společnosti Lucky Man Films, koproducentem je Česká televize. Není to jejich první spolupráce - Zelenka (coby scenárista) s Ondříčkem natočili Samotáře (2000), kteří se stali druhým českým divácky nejnavštěvovanějším filmem daného roku s návštěvností téměř půl milionu diváků.

Nový film se bude natáčet v pražských lokacích až do konce srpna. V hlavních rolích se představí Martin Myšička, Václav Kopta, Marek Taclík, Jana Plodková nebo Vladimír Škultéty. Ztraceni v Mnichově uvede do kin distribuce Falcon v průběhu roku 2015.

Zelenka má na kontě čtyři zajímavé hrané filmy a několik fiktivních dokumentů. V posledních letech natočil pro HBO Europe dvě řady seriálu Terapie.