reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Zach v rádiích Hey utopil skoro 100 milionů

17:01, 2. 1. 2013
Rádia Aleš Borovan

Provoz sítě rádií Hey, které kterou ovládá spolumajitel Primy Ivan Zach, již stál pořádný balík. Souhrnná ztráta společnosti Hey Média, kam jdou tržby rádií a odkud jsou hrazeny jejich náklady, do konce roku 2011 dosáhla skoro 100 milionů korun. Jen za předminulý rok Hey Media zdvojnásobila ztrátu na minus 18 milionů. Tržby za stejné období klesly ze 46 na 42 milionů korun.

Síť Hey tvoří pět rádií - Radio Hey Brno, Radio Hey Praha, Radio Hey Profil, severomoravské Radio Hey a Radio Hey Čechy. Zach v ní prostřednictvím GES Media Asset drží více než 81 procent. Skoro 18 procent pak patří mediálnímu podnikateli Radimovi Pařízkovi (majitel televize Pohoda). Ten je se Zachem na kordy a pravidelně na valných hromadách hlasuje proti návrhům Zachových managerů nebo se zdržuje hlasování.

Zach se ztrátové hospodaření svých stanic pokusí otočit zvětšením skupiny. V uplynulých týdnech koupil společnost Radio Investments (síť Kiss, Radio Country, Radio Beat), jejíž souhrnné tržby se pohybují okolo 300 milionů korun.

Vaší pozornosti doporučujeme:

Mediální magnát Zach kupuje skupinu rádií