reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Televizní studio České televize v Brně postaví Imos a PKS stavby

aktualizováno
12:21, 10. 9. 2014
Televize Aleš Borovan

Česká televize vybrala vítězné sdružení stavební firem, které jí postaví nové televizní studio v Brně. Vítězem tendru na jednu z největších investic ČT se stalo sdružení ČT Brno, které tvoří společnosti Imos Brno a PKS stavby.

Kavčí hory za stavbu zaplatí 299 milionů korun. Vítězné stavební firmy se zavázaly, že stavba potrvá 1,5 roku. Začít by se mělo na podzim. V následujících týdnech by mělo dojít k podpisu příslušné smlouvy. PKS stavby ovládají podnikatelé Petr Pejchal (75 procent) a Ivana Pohanková (25 procent). Za Imos Brno stojí vlastníci Jiří Rulíšek (43,25 procenta), Oldřich Štercl (22,25 procenta), Ivan Sigmund (17,25 procenta) a Jan Sniegon (17,25 procenta).

Výběrového řízení se zúčastnilo celkem 11 firem/sdružení, jejichž nabídky se pohybovaly v intervalu 270 až 340 milionů korun. ČT stanovila předpokládanou hodnotu stavby  na 340 milionů korun. Tři nabídky byly vyřazeny. Projekt nového studia v Brně odstartoval již za předchozího ředitele ČT Jiřího Janečka. Jeho manažerský tým počítal, že stavba bude stát cca 700 milionů korun. Současný ředitel Petr Dvořák nechal megalomanskou stavbu seškrtat v podstatě na polovinu.