reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

TOP 10 filmových trháků v roce 2013

13:49, 7. 1. 2013
Film Aleš Borovan

Borovan.cz na základě ohlášených plánů hollywoodských studií a dle nejlepšího vědomí a svědomí sestavil žebříček deseti filmů, které by letos měly celosvětově přinést největší objemy tržeb. Podobně jako v loňském roce k tomuto cíli míří hlavně sequely nebo prequely obřích frančíz. Žebříček je seřazen podle abecedy, u anglických názvů dosud není stanoven oficiální distribuční název v České republice

1. The Fast and Furious 6. Rychlá auta, krásné baby, drsní hoši - tahle kombinace funguje i přes ekonomickou krizi. Předchozí film z řady, Fast Five, po celém světě vydělal 626 milionů dolarů.

2. The Hobbit: The Desolation of Smaug (na fotce). Jasní volba. První díl Hobita rychlým krokem směřuje k tržbám jedna miliarda dolarů.

3. The Hunger Games: Catching Fire. Hungers Games jsou na nejlepší cestě, převzít diváky a jejich peněženky od právě skončené ságy Twillight. Jednička Hunger Games po celém světě vydělala 687 milionů dolarů.

4. Iron Man 3. Železo úspěchu řady Iron Man a The Avengers je třeba kout, dokud je žhavé. The Avengers loni jako jeden ze tří filmů sáhli na hranici miliardy dolarů - celkové tržby 1,5 miliardy dolarů.

5. Já padouch 2. Pro Universal asi jedno z největších příjemných překvapení posledních let. Relativně nenápadný animák Já padouch vydělal 543 milionů dolarů.

6.  Muž z oceli. Warner Bros. se znovu pokusí vykřesat jiskru úspěchu z principu "bytost s mimořádnými schopnostmi chrání Zemi".

7. Star Trek: Do temnoty. Jedna z nesmrtelných frančíz. Předchozí povedený Star Trek J.J. Abramse utržil 386 milionů dolarů.

8. Smrtonosná past: Opět v akci. Bruce Willis opět zmlátí hromadu lumpů. V předchozím díle to vyneslo 384 milionů dolarů.

9. Thor: Temný svět. Druhý letošní sequel z marvelovské série The Avenger. Walt Disney děti a teenagery nešetří.

10. The Wolverine. Hugh Jackman vystrčí drápky, tentokráte v Japonsku. Wolverine z řady X-Men vydělal 373 milionů dolarů.