reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Servisní firma CME zdvojnásobila objem financí pro manažery

17:22, 8. 1. 2013
Televize Aleš Borovan

Manažeři zábavního obra Time Warner, který zanedlouho většinově vstoupí do mediální společnosti CME a do Novy, by měli zbystřit pozornost. V posledních měsících totiž rapidně roste objem personálních nákladů lidí, kteří pro CME pracují v Česku. Servisní firma CME Services, která zaměstnává manažery výzkumu, právníky nebo finančníky CME, v roce 2011 skokově navýšila mzdové náklady - z 28 milionů na 57 milionů korun. 

Včetně nákladů na sociální zabezpečení a zdravotní pojištění pak nárůst činí opět více než 100 procent na 76 milionů korun. Počet zaměstnanců ve stejném období narostl pouze o devět na 51 lidí. Rovněž vzrostl souhrn mezd obou jednatelů společnosti - z 2,8 milionu na šest milionů korun.

Samotná CME Services předloni skončila v nepatrném zisku 800 tisíc korun (2010 - 400 tisíc korun), tržby narostly z 53 milionů na 94 milionů korun. 

Time Warner momentálně vlastní 49,9 procenta bermudské společnosti CME, které šéfuje Adrian Sarbu (na fotce). Naposledy TW navyšoval podíl loni na jaře a v létě, kdy CME poskytl půjčku ve výši 300 milionů dolarů. Část úvěru byla splacena emisí akcií, což vedlo právě ke zvýšení podílu Time Warner ve firmě.