reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

T-Mobile vstoupí do nového televizního byznysu

aktualizováno
13:50, 3. 11. 2014

Po Kellnerově O2 se i český T-Mobile rozhoupal ke vstupu na trh televizního vysílání v mobilních přístrojích. T-Mobile TV odstartuje v listopadu v pilotním provozu. Příslušná aplikace bude dostupná na oficiálních storech Google a Apple

Jde vlastně o kabelovou televizi ViaTV někdejší společnosti T-Systems překlopenou do mobilních zařízení. Služba v začátku nabídne balíček deseti TV programů - ČT1, ČT2, ČT4 Sport, ČT24, Nova, Nova Cinema, Prima, Prima Cool, Óčko, Film Europe Channel. V první fázi bude služba určena pro prvních 10 tisíc zákazníků, kteří využívají některý z aktuálních post-paid tarifů T-Mobile. 

T-Mobil TV bude dostupná v mobilní síti nebo wi-fi a dalších typů připojení i mimo síť T-Mobile. Ke každému uživatelskému účtu bude možné přiřadit dvě zařízení – například tablet a mobilní telefon. T-Mobil TV umožní jak živé vysílání, tak i záznam až o 48 hodin zpětně a uchování nahraných pořadů až sedm dní. Ostrý provoz by měl být spuštěn na začátku roku 2015 spolu se zavedením dvou až tří balíčků v placeném režimu.

Na trhu TV vysílání v mobilech a tabletech zatím kraluje služba O2 TV Go, i když Kellnerova platforma po řadu měsíců od startu v květnu neměla smlouvu s televizemi. V těchto týdnech se přidala i služba TV4you (Jiří Balvín a spol.), která přenáší terestrický TV signál do mobilních zařízení. Ani ona nemá dohodu s TV stanicemi.