reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Prima Zoom odstartuje 1. února

aktualizováno
08:43, 10. 1. 2013
Televize Film Aleš Borovan

Jen několik dní zbývá do startu čtvrtého kanálu FTV Prima, dokumentárního kanálu Zoom. Ten podle informací Borovan.cz odstartuje 1. února. Příprava a spuštění Prima Zoom si vyžádala několik desítek milionů korun a bude levnější než náklady na start Prima Cool. Ty spolkly okolo 300 milionů korun. Půjde o první novou televizi letos na trhu, na podzim by mělo následovat spuštění dětského programu ČT3.

Nový televizní kanál Primy bude úzce navázán na internetový portál, který již má televize vybudovaný. Jeho obsah je v tuto chvíli zamčený. Web bude spuštěn dnes v předstihu před televizním programem. Obě média by měla nabídnout dokumentární filmy, seriály nebo magazíny (témata příroda, cestování, dobrodružství, konspirační teorie, zločin, vyšetřování, katastrofy, historie, záhady, věda, válečná témata atd.) kupříkladu z produkce National Geographic Channel.

Prima Zoom bude vysílat v třetím multiplexu Českým Radiokomunikací. Při jeho přípravě se vedení FTV Prima (na fotce nový ředitel Martin Konrád) ještě s bývalým ředitelem Markem Singrem inspirovalo dílčími úspěchy dokumentů na ČT2, které občas dosahují podílu na sledovanosti až 10 procent. 

Po startu Prima Zoom bude FTV Prima provozovat čtyři programy - Prima family, Prima Cool, Prima love a Zoom. Vedle toho mohutně investuje do rozvoje internetového portálu Prima Play. Konkurenční CET 21 má nyní šest kanálů plus internetovou službu Voyo.cz. Celkový podíl Prima Group na sledovanosti v roce 2012 dosáhl 24,19 procenta. Nova Group měla 29,85 procenta a Česká televize 30,16 procenta.