reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Saldo financování ČT vyskočí skoro na miliardu korun

11:18, 11. 1. 2013
Televize Aleš Borovan

Letošní rok Česká televize pořádně pocítí na svých financích, uložených na bankovních účtech. Saldo ve financování instituce vyskočí až na 955 milionů korun - televize od koncesionářů vybere něco přes 5,7 miliard korun, čerpání z fondu poplatků však vyskočí skoro na 6,7 miliardy korun. Původní dlouhodobé plány vedení ČT (na fotce finanční ředitel televize Milan Cimirot) přitom počítaly se saldem pouze ve výši 650 milionů korun.

Disponibilní zdroje Kavčích hor by se tak měly v průběhu letošního roku snížit z přibližně 3,7 miliardy na 2,7 miliardy korun. V loňském roce bylo saldo původně naplánováno na 500 milionů, managementu se však podařilo několik set milionů ušetřit.

Jedním z důvodů salda jsou velké investiční akce, do kterých ČT vloží desítky milionů korun. Na stavbu nového televizního studia v Brně by mělo padnout 185 milionů korun, na rozjezd nového kanálu ČT3 pak 95 milionů. Současně výnosy z komerční činnosti klesnou o 100 milionů, objem DPH vyskočí o 90 milionů na 630 milionů korun.