reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Překupníci mohou na jednom DVD Tři bratři vydělat až 100 korun

20:16, 13. 12. 2014
Film Aleš Borovan

Komerční pecka DVD trhu Tři bratři (foto), kterou distribuuje Magic Box, se dle očekávání stala cílem nájezdu překupníků. Maloobchodní síť Tesco, která má exkluzivitu na prodej nosiče až do poloviny února 2015 (nebo do vyprodání zásob), mělo původně zahájit prodej novinky 15. prosince.

Podle informací Borovan.cz však Tesco, které za exkluzivitu nabídlo Magic Boxu výhodné podmínky, podle všeho prodej zahájilo již 12. prosince. To se hned projevilo na sekundárním trhu. I přes exkluzivitu Tesca se DVD Tři bratři objevilo v dalších obchodech, například v Musiclandu v centru Prahy (provozovatel firma Miláček).

tři bratři dvd 2Zde se videodisk Tři bratři prodával za 249 korun (viz foto vlevo). V Tescu lze stejný produkt koupit za 199 korun, pro členy club card za 149 korun. Je evidentní, že se překupníci snaží využít předvánočního trhu a rychle vydělat na horkém zboží. S největší pravděpodobností nakupují přímo v Tescu a pokud jsou členy club card, tak mohou na jednom DVD s filmem Jana Svěráka v tomto případě vydělat 100 korun čistá ruka. "Marže" tak s minimem námahy dosahuje 67 procent.