reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Do digitálního filmového byznysu vstoupilo Tesco, chce nabídnout i TV seriály

13:53, 18. 12. 2014
Film Internet Aleš Borovan

Na českém trhu odstartovala další online půjčovna filmů. Obří maloobchodní síť Tesco spustila pro majitele věrnostní karty Clubcard takzvané Clubcard Kino. V tuto chvíli nabízí tituly Warner Bros., Bontonfilmu, Jan Svěrák Biograf nebo Národního filmového archivu.

Největším lákadlem se stane digitální půjčování nového filmu Jana Svěráka Tři bratři, na prodej jeho DVD má Tesco exkluzivitu do poloviny února 2015. Kromě toho jsou v nabídce k dispozici letošní pecky Expendables 3, Na hraně zítřka, Need for Speed nebo Vlk z Wallstreet (foto). Půjčení filmu začíná na 49 korunách, měsíční předplatné 200 filmů stojí 99 korun.

Od ledna 2015 chce Tesco nabídnout majitelům Clubcard možnost zhlédnout televizní seriály vybrané nabídky stanic. Nabídku Tesco Kina je možné sledovat na PC a zařízeních s operačním systémem Android, na Smart TV Samsung a Philips nebo na Smart TV LG (od 15. ledna). Clubcard Kino pro Tesco provozuje kyperský OTT provider Banaxi, který úzce spolupracuje s německou firmou NetRange.