reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Tesco Stores vstoupí na trh mobilních operátorů

11:07, 15. 1. 2013
Telekomunikace Aleš Borovan

Konkurence na mobilním trhu zhoustne, z miliardového koláče mobilních komunikací si hodlá ukousnout jeden z největších maloobchodních prodejců Tesco Stores ČR. Podle informací Borovan.cz chce v řádu měsíců spustit plnohodnotného virtuálního operátora. Nejdále jsou jsou jeho tajná jednání s O2 Telefónica. Ta již loni na počátku listopadu rozjela s Ringier Axel Springer virtuálního operátora BleskMobil. V případě Tesca bude projekt mobilního operátora spadat pod čerstvě založenou firmu Tesco Mobile ČR

Oproti BleskMobilu však operátor Tesca bude o úroveň výše. Bude poskytovatelem služeb, nastavovat vlastní smluvní podmínky a bude se registrovat u Českého telekomunikačního úřadu. Nový byznys by Tesco Stores měl přinést desítky milionů korun díky dalšímu vytěžení zákaznického kmene ve věrnostním programu Tesco Clubcard.

Tesco Stores spolupracuje v mobilním byznysu s Telefónicou v řadě zemí, například na Slovensku, v Maďarsku, Irsku a ve Velké Británii. Maloobchodní řetězec za uplynulý fiskální rok (končí v únoru 2012) v Česku dosáhl tržeb ve výši 45 miliard korun (meziroční nárůst o skoro tři miliardy) a zisku 204 milionů (pokles o 23 milionů korun).