reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Magnát Jaromír Soukup spustí napřesrok dvě nové televize

aktualizováno
12:10, 29. 12. 2014
Televize Film Aleš Borovan

Dlouhodobá byznysová jednání, o kterých jsme informovali předplatitele již letos v červnu, nakonec pro mediálního magnáta Jaromíra Soukupa skončila de facto plichtou, byť vítěznou.

Soukupově vydavatelství Empresa Media se podařilo dojednat programovou spolupráci s distributorem SPI International pro televizní expanzi v roce 2015. Zmíněný obchodní partner se však nestává spolumajitelem vydavatelství, ani společnosti Barrandov Televizní Studio (BTS). Ve hře při tom byl prodej minoritní části BTS (údajně až 40 procent) nebo minority v Emprese.

Televize Barrandov díky dohodě spustí od dubna 2015 dva nové televizní kanály: filmový kanál Kino Barrandov a kombinovaný dětský a dokumentární kanál Barrandov Plus. Výhradním dodavatelem obsahu těchto kanálů bude právě SPI. Nové televize bude provozovat BTS. Televizní signál Kino Barrandov a Barrandov Plus zajistí MUX 3 Českých Radiokomunikací. Reklama na obou nových stanicích bude prodávat primácký Media Club.

SPI si novým tahem zajistí další odbytiště pro svůj obsah. V současné době provozuje 34 televizních programů ve více než 40 zemích světa. V Česku a na Slovensku provozuje placené kanály Filmbox Plus, Filmbox Premium, Filmbox HD a Filmbox Family.