reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Multimilionář Bajer investuje do Rock for People

16:59, 17. 1. 2013
Koncerty Aleš Borovan

Letní festival Rock for People, za kterým stojí společnost Ameba Production, získal silného investora. Do akce finančně vstoupí multimilionář Oldřich Bajer, který v Ameba Production získá minoritní podíl. Firmu doposud vlastnili napůl manažeři Petr Fořt a Michal Thomes. "Není to byznysová investice, spíše vstup do kulturně-kreativní oblasti," uvedl Bajer, který s festivalem na neformální úrovni spolupracoval již dříve.

Oldřich Bajer spolu s Ondřejem Tomkem zakládali portál Centrum.cz, který na konci roku 2007 prodali za více než dvě miliardy korun americkému fondu Warburg Pincus. Bajer poté vstoupil do nákupního serveru Zoot.

Bajerovým vstupem by Rock for People měl získat potřebnou stabilitu, která byla narušena nepříznivým průběhem posledních dvou ročníků. Ty byly poznamenány nepříznivým počasím, které způsobilo škody za miliony korun. Kvůli silnému větru dokonce loni nevystoupila hlavní hvězda, americká skupina Faith No More. Rozpočet festivalu se v roce 2012 pohyboval okolo 50 milionů korun.