reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Renčův film Lída Baarová cílí na trh s více než 100 miliony obyvatel

15:37, 3. 2. 2015
Film Aleš Borovan

První vážnější pokus, jak alespoň částečně navrátit nejvýnosnější období českého filmu, to znamená 30. léta a Protektorát, kdy domácí producenti vyráběli rovněž pro francouzské, německé publikum, popřípadě pro diváky celé Třetí říše. Nový film Filipa Renče Lída Baarová bude vznikat ve dvou verzích, v české a německé.

Producenti Nogup agency a Peter Kovarčík tak bezprostředně zacílí trh s více než 100 miliony obyvatel: Německo s 80 miliony, česko-slovenské teritorium s 15 miliony a Rakousko s 8,5 miliony lidí. Odvážnému plánu podřídili investice, když do role ministra propagandy Josepha Goebbelse angažovali rakouského herce Karla Markovicse (zcela vpravo), v Hitlerově říši populárního herce Gustava Fröhlicha si zahraje německý kolega Gedeon Burkhard (zcela vlevo). Otce Lídy Baarové ztvární Slovák Martin Huba, ve filmu se rovněž objeví Simona Stašová či Klára Issová. V hlavní roli Baarové se představí Tatiana Pauhofová. Kromě toho samozřejmě jedou jednání o prodeji snímku do dalších teritorií včetně USA.

Natáčet se začne na konci března, producenti počítají s 45 natáčecími dny. Hotovo by mělo být do letošních Vánoc. Točit se bude na historických lokacích v Praze, Brně, ve Francii a možná i v Berlíně. Celkový rozpočet Lídy Baarové se pohybuje okolo 80 milionů korun, z toho 25 milionů producenti získali z veřejných zdrojů. Část rozpočtu získá například Barrandov Studio, jehož ateliéry budou imitovat slavné nacistické filmové studio Babelsberg.