reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Nový kanál CET 21 bude obsahovat i zpožděné vysílání hlavní Novy

07:00, 21. 1. 2013
Televize Aleš Borovan

CET 21 zkusí další trik, jak ještě více zlevnit spuštění a provoz sedmého kanálu. Ten bude obsahovat i zpožděné vysílání hlavní Novy, například Televizní noviny nebo některé filmy. Nakoupená práva totiž umožňují reprízu do 24 hodin od prvního runu zdarma. Naopak zpožděné vysílání se nebude používat u aktuálních dílů seriálových taháků. Podle nepotvrzených informací by se nový kanál měl jmenovat Telka nebo Nova Telka.

CET 21 si příslušné ochranné známky zaregistrovala na počátku ledna. 

Nova Group (na fotce její šéf Jan Andruško) tak dosud nevyzkoušenou fintou zabije několik much jednou ranou: zlevní provoz nového kanálu, zabere volné kmitočty ve čtvrtém multiplexu a dá divákům další motivaci, proč si čtvrtou digitální síť naladit. V MUX 4 již CET 21 vysílá kanály Fanda Smíchov. V rámci širších dohod s majitelem sítě Radimem Pařízkem dostane sedmý kanál velmi výhodné cenové podmínky.

Borovan.cz již psal o tom, že zbytek programu "Sedmičky" budou tvořit archivní pořady z oblasti zábavy, dramatiky, nebo publicistiky. Nova by tak  mohla od začátku zopakovat některé letité seriálové tituly, například Ulici. Tato strategie umožní rozložit náklady na nováckou programovou knihovnu, jejíž hodnota na konci roku 2011 dosáhla 2,8 miliardy korun. Start nového kanálu je naplánován na začátek února. CET 21 kromě chystané noviny vysílá kanály Nova, Nova Cinema, Nova Sport, MTV, Fanda a Smíchov.