reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Majitel Bontonfilmu vytvořil s Kolečkem produkční firmu, točí Kotkův debut

13:08, 25. 2. 2015
Film Aleš Borovan

I druhý ze Snowboarďáků, herec Vojta Kotek (na fotce vlevo), se konečně dočká režisérské židle. Od 7. března začne točit lyžařskou komedii Padesátka podle scénáře Petra Kolečka. Snowboarďák Jiří Mádl (vpravo) již loni natočil skvělý debut Pojedeme k moři.

Film bude vznikat ve Špindlerově mlýně a jeho okolí. Hlavní role v Padesátce získali Jakub Prachař, Marek Taclík, Ondřej Pavelka a Vilma Cibulková. Objeví se i snowboarďácká dvojice Kotek - Mádl. "Chtěli bychom navázat na klasické horské komedie S tebou mě baví svět, Anděl na horách, Krakonoš a lyžníci nebo Sněženky a machři. Měl by z ní ale zavanout i Cimrmanův Vichr z hor," tvrdí Kotek. Padesátka by se měla dostat do kin na přelomu 2015 a 2016.

Film se točí v relativně nové produkční firmě Format Factory. Tu po čtvrtinách vlastní producent Daniel Strejc, Jana Kubíčková, scénárista Petr Kolečko a společnost Redbloom, kterou papírově ovládá majitel Bontonfilmu Martin Palán. Bontonfilm je rovněž distributorem, mediálním partnerem TV Prima.