reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Danielis připravuje vlastní firmu Elekta Film

16:58, 21. 1. 2013
Televize Film Aleš Borovan

Letošní přesun lukrativních distribučních smluv s hollywoodskými studii Universal Pictures, 20th Century Fox a dalších od dosavadního distributora Bontonfilm (majitel CME) bude ještě komplikovanější, než se na první pohled zdálo. Bývalý šéf filmové distribuce Bontonfilmu Aleš Danielis, který má tyto smlouvy díky neformálním kontaktům pod palcem, totiž kromě přestupu do konkurenčního Cinemartu začal budovat vlastní firmu Elekta Film. Tu vlastní napůl s Markem Jeníčkem.

Jeníček do loňského roku pracoval jako marketingový ředitel Bontonfilmu. Spolu s Danielisem přešel do Cinemartu, kde nyní pracuje na stejné pozici marketingového ředitele.

Další vývoj má tak dva scénáře: buď Danielis spolu s Jeníčkem rozjedou distribuci hollywoodských blockbusterů na vlastní triko nebo se Elekta Film  nějakým způsobem propojí se Cinemartem. Pro začátek se nová Danielisova firma přestěhovala na stejnou adresu v Praze, kde sídlí Cinemart. Jedním z prvních filmů nové distribuce by se měla stát pecka Smrtonosná past: Opět v akci s Brucem Willisem v hlavní roli.

Ztráta smluv s hollywoodskými studii bude bolestivá rána pro bermudskou firmu CME (vlastník Novy). Ta do nákupu Bontonfilmu v roce 2011 investovala přes 220 milionů korun.