reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

HBO Europe do výroby série Hořící keř investovala 90 až 100 milionů

13:34, 22. 1. 2013
Televize Aleš Borovan

Třídílná minisérie Hořící keř, který bude mít premiéru 27. lednu, se stala nejrozsáhlejším vlastním projektem nejen HBO Europe, ale i celé evropské HBO. Podle informací Borovan.cz do jeho výroby firma investovala 90 až 100 milionů korun, skoro 14 milionů pak získala zpět z prostředků programu podpory filmového průmyslu.

Hořící keř, který se zaměřuje na události spojené se sebeupálením Jana Palacha, má tři díly po 80 minutách. Režírovala ho světoznámá Agnieszka Holland a na jeho produkci se podílely společnosti Etamp Film a nutprodukce

Vzhledem k jedinečnosti a důležitosti tématu i objemu investovaných prostředků má HBO s Hořícím keřem rozsáhlé plány. Každý ze tří dílů bude bezprostředně po premiéře reprízován osmkrát (!) - šestkrát samostatně a dvakrát v rámci vysílání celé minisérie naráz. Hořící keř se dostane nejen k divákům v České republice, ale i v ostatních evropských teritoriích, kde HBO vysílá: v Maďarsku, Rumunsku, Polsku a Bulharsku 3. března a v Nizozemsku 5. února.

Hořící keř, který se již nyní stal televizní událostí číslo jedna v Česku v posledních letech, míří i na festivaly. "Bude uveden na letošním Filmovém festivalu v Rotterdamu na přelomu ledna a února v sekci Changing Channels, mapující nonkonformní televizní počiny," uvedla mluvčí HBO Europe Pavla Brožková.