reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Pohl na satelitu spustí Horor Film

15:15, 22. 1. 2013
Televize Film Aleš Borovan

Podnikatel Leoš Pohl pokračuje ve spanilé jízdě po televizním trhu. Jeho firma (drží 75 procent) Československá filmová společnost (ČFS) by v polovině února měla rozjet na satelitu kanál Horor Film. Ten se bude zaměřovat na žánry horor, mystery a fantasy. Dnes měli zástupci ČFS slyšení před Radou pro rozhlasové a televizní vysílání, kterou žádají o příslušnou licenci.

Specializovaný televizní program zaměřený na horor na českém trhu doposud neexistoval. A to i přes relativně velký zájem o DVD tohoto žánru a široké amatérské zázemí. Ve Spojených státech hororové filmy generují přibližně pět procent z celkových kinotržeb.

Československá filmová společnost v Česku provozuje televizi českých a slovenských filmů CS film a dětský program CS mini. Podle zdrojů Borovan.cz bude startu nového programu předcházet série českých hororových filmů, které CS film uvede v první polovině února. ČFS v roce 2011 utržila přes 40 milionů korun (meziroční nárůst o tři miliony), zisk klesl o 2,1 milionu na 4,4 milionu korun. Kromě televizních kanálů Pohl vlastní i firmu Prague Digital TV, která v Praze provozuje lokální multiplex.

Vaší pozornosti doporučujeme:

Prima Zoom odstartuje 1. února