reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Nejzajímavější novinky České televize: tři nové seriály včetně cyklu Roberta Sedláčka

aktualizováno
10:05, 17. 3. 2015
Televize Aleš Borovan

Česká televize pokračuje v nadprůměrných investicích do seriálové tvorby: v současné době plynou peníze do několika novinek (jednu z nich jsme oznámili již loni v placené sekci), které se objeví na obrazovce od příštího roku.

Tým povedeného Cirkusu Bukowsky, producent Josef Viewegh a režisér Jan Pachl, pracuje na spin-off (viz placená sekce) - nové třináctidílné sérii Rapl, jejíž hlavní hrdinou bude kriminalista Kuneš (herec Hynek Čermák), který se objevil již v Bukowském. Rapl se začne točit letos na podzim, vysílat se bude v roce 2016.

Režisér Robert Sedláček připravuje šestidílný cyklus Bohéma o osudech prvorepublikových herců a hereček za druhé světové války (Zdeněk Štěpánek, Vlasta Burian, Jaroslav Marvan, Oldřich Nový a Nataša Gollová). Pod scénářem je podepsána Tereza Brdečková. Tento titul má trochu delší termíny: točit by se mělo v roce 2016, k vysílání by měl být připraven v roce 2017. Scénáristka Irena Obermannová pak ČT nabídla komediální seriál Trapný padesátky, který by se měl vyrábět v roce 2016. 

Další připravované taháky: druhá řada soutěže Nejchytřejší Čech (moderátor Roman Šmucler) se bude vysílat v roce 2016, šestidílný časosběrný projekt Zázrak v Dejvickým, který bude džusovat fenomén Dejvického divadla, celovečerní dokument Bratříček Kryl, osmidílný cyklus Ypsilonka a výpravný televizní film k 700. výročí narození Karla IV. Hlas pro římského krále.