reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Multimilionář Bajer: největší podílník festivalu Rock for People

07:00, 23. 1. 2013
Hudba Koncerty Aleš Borovan

Investiční vstup multimilionáře Oldřicha Bajera (na fotce) do letního festivalu Rock for People podstatně zamíchal vlastnickými podíly v pořádající agentuře Ameba Production. Dosavadní poloviční majitelé Petr Fořt a Michal Thomes budou držet po 33 procentech, Bajer získá největší podíl ve výši 34 procent.

Bajerův příchod podle všeho pomohl akci překonat problémy, vyplývající z loňské nepřízně počasí a souvisejících milionových škod. V letošním ročníku by se tak neměl příliš měnit objem financí na nákup kapel, který by se měl pohybovat přes 25 milionů korun. Pořadatelé chtějí headlinery vylovit z první ligy festivalových taháků, tedy z kategorie, kde pohybují například Muse, Foo Fighters nebo Faith No More. Žádné jméno doposud nebylo oznámeno.

Bajer bude v Ameba Production fungovat jako čerstvá krev, nositel nových nápadů a vizionář. "Věřím, že 30 tisíc fanoušků není strop a že dalším rozvojem se festival dostane na úroveň první evropské festivalové ligy," uvedl Bajer. Devatenáctý ročník Rock for People se uskuteční 2. až 5. července na letišti v Hradci Králové. Organizátoři plánují nakoupit skoro 200 kapel.