reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Manažer Fejk se vrhl do reality byznysu

11:01, 24. 1. 2013
Ostatní Aleš Borovan

Po solidním výkonu v čele pražské zoo a po ostudě v Českých drahách se manažer Petr Fejk zapojil do reality byznysu. Před několika týdny se stal předsedou představenstva společnosti Park Orbis Pictus (POP), která má v předmětu činnosti pronájem nebytových prostor, bytů a nemovitostí. Podle obchodního věstníku byl do loňského roku jediným vlastníkem POP podnikatel Jiří Rain spojený s uzavřeným investičním fondem Favilla reality.

Rain již od konce 90. let nosí v hlavě ideu založení zábavně-vzdělávacího parku Orbis Pictus. Podobné atrakce již po světě fungují, například Futuroscope ve Francii. Kvůli této myšlence se Rain kdysi spojil s bývalým ředitelem barrandovských ateliérů Václavem Marhoulem, který podobný park chtěl postavit v Praze.

Rain však park Orbis Pictus zamýšlel postavit u Mostu. Kvůli tomu intenzivně vyjednával na přelomu tisíciletí s tehdejším předsedou Hospodářské a sociální rady Mostecka Richardem Falbrem. Náklady parku se na konci 90. let odhadovaly na 1,9 miliardy korun. Část financí měl krýt příspěvek ze státního rozpočtu. Po roce 2004 však o přípravách parku již nebylo slyšet.