reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Magnát Soukup koupil zkušeného televizního manažera Borovského

13:22, 2. 4. 2015
Televize Film Aleš Borovan

Televizi Barrandov, která se po nesmyslném angažování Vladimíra Železného dlouhé měsíce plácala v nejistotě a nejasné koncepci, nyní svitla naděje. Majiteli Jaromírovi Soukupovi se podařilo získat jednoho z nejzkušenějších televizních manažerů na česko-slovenském TV trhu, Slováka Františka Borovského (foto).

Borovský začínal v 90. letech v lokální televizi na Slovensku, stál u zrodu Železného TV Joj (měl na starosti skladbu programu), v letech 2003 až 2005 si zkusil programování i ve veřejnoprávní STV. V roce 2006 vydržel rok pod dirigentskou taktovkou rumunského superšéfa Adriana Sarbua na TV Markíza. V roce 2007 se vrátil do TV Joj, kde měl kromě programu na starosti i nejvyšší vedení (od roku 2010). Loni v únoru podal výpověď.

Do TV Barrandov Borovský nastoupil od 1. dubna na pozici programového ředitele. Mezi jeho první úkoly bude patřit upevnění programové strategie Televize Barrandov, Kino Barrandov a Barrandov Plus a vývoj nové původní seriálové tvorby hlavní barrandovské stanice. Soukupova Empresa Media v nejbližších měsících hodlá spustit tři nové kanály: filmové Kino Barrandov, kombinovaný dokumentární a dětský kanál Barrandov Plus a hudební stanici Barrandov Muzika.