reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

T-Mobile: prodeje smartphonů vzrostly od roku 2010 šestkrát

09:45, 8. 4. 2015

Mobilní operátor T-Mobile uvolnil několik čísel a ukazatelů, dokumentujících vývoj byznysu s mobilním hardware za poslední roky. Zatímco v únoru 2010 na smartphony připadlo 12 procent celkových prodejů, o pět let později to bylo již 76 procent.

Za rostoucím trendem prodejů chytrých telefonů stojí rozmach používání mobilních dat, dostupnost technologií a pokles cen. Dominantním operačním systémem chytrých telefonů u německého operátora je Android. T-Mobile registruje přibližně 6,5 milionů SIM karet, část z toho připadá na modemy, tablety atd. Penetrace chytrých telefonů na všech telefonních SIM kartách je někde těsně pod 40 procenty.

Nárůst prodejů tabletů byl ještě markantnější: v únoru 2013 se tablety na prodeji všech mobilních zařízení podílely jedním procentem, v únoru 2015 to bylo 15 procent. Tablety nyní tvoří 22 procent prodejů všech smart-zařízení. K nejprodávanějším značkám patří díky cenové dostupnosti přístroje Prestigio, které se na všech tabletech podílí přibližně 50 procenty. 

Penetrace chytrými telefony s LTE je u T-Mobile 7 procent. Za poslední rok došlo ke ztrojnásobení podílu smartphonů s LTE na všech chytrých zařízeních, prodaných u T-Mobile - z 26 procent na 75 procent. Firma má nyní v nabídce celkem 63 přístrojů s podporou LTE, z toho 43 telefonů.