reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Rakouská Nova Music po neúspěchu Sonisphere zkouší v Česku nový festival

12:42, 25. 1. 2013
Koncerty Aleš Borovan

Velký rakouský pořadatel koncertů a festivalů Nova Music nevzdává expanzi do České republiky. Letos v srpnu v Praze na Výstavišti uspořádá novou akci Aerodrome. Hlavním tahákem se stane obnovená americká kapela System of a Down (na fotce). Nova Music v Česku uspořádala dva ročníky metalového festivalu Sonisphere, kvůli prodělku se však loni třetí ročník neuskutečnil.

Zatím není jisté, která česká agentura bude Aerodrome pořádat. Žádný z uvedených koproducentů - Dolphin Touring nebo slovenská NuCoast Productions Patrika Sviteka - nefiguruje v obchodním rejstříku. Nova Music tak po neúspěchu vícedenního Sonisphere zkouší jednodenní Aerodrome, což v podstatě nebude nic jiného, než koncert System of a Down s několika předkapelami. 

Licencovaný Sonisphere proběhl v Česku v roce 2010 a 2011. Přivezl takové taháky jako Metallicu nebo Iron Maiden, návštěvnost se pohybovala mezi 30 až 40 tisíci návštěvníky. I tak pořádající C. A. R. P. Entertainment (nyní v likvidaci), kterou vlastnily Nova Music Entertainment a Skalar Entertainment, kvůli vysokým nákladům na kapely jen za první ročník vytvořila mínus 6,7 milionu korun.