reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Magic Box do obchodů vyslal jednu z posledních vln Hobita

10:18, 21. 4. 2015
Film Aleš Borovan

Filmový distributor Magic Box (skupina AQS) má jednu z posledních větších šancí, jak z home entertainment byznysu kolem tolkienovské ságy Hobit (úvodní obrázek) vymáčknout zajímavé peníze.

U příležitosti ukončení čtyřměsíčního "okna" pro multiplexy (film Bitva pěti armád měl premiéru 11. prosince 2014) nyní firma od 15. dubna vrhla do obchodů s filmovými nosiči záplavu hobitovských disků DVD a Blu-ray. Ty obsahují v různých verzích nejen závěrečný díl ságy, ale i kompletní trilogii. Fanoušek Hobita si tak může vybrat z řady BR Bitvy pěti armád - 2BR, BR 3D+2D nebo dokonce BR 3D+2D dárková edice s Bilbovým zápisníkem, cenové rozpětí se pohybuje mezi 600 až 900 korunami. DVD s filmem se exkluzivně distribuuje v síti Tesco za 200 korun pro běžné zákazníky.

U souhrnné trilogie je rovněž široký výběr - 6DVD (malé foto), 6Blu-ray či 12Blu-ray 3D, cenová škála je mezi 700 a 2000 korunami. Přesto by si příznivci Hobita měli ušetřit ještě pár korun - podle všeho se před letošními Vánocemi objeví na trhu další vlna disků Hobita s verzemi "director´s cut".

Filmové nosiče Hobita patří v obchodech k úspěšným produktům. Jen prvního dílu Neočekávaná cesta se v Česku prodalo 12 tisíc kusů všech edic BR. Spolu s DVD celkové prodeje překročily úctyhodné číslo 46 tisíc kusů.

foto: magic box