reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Kellnerův operátor O2 založil televizní dceřinku, zastupuje ji Fremuth

10:38, 11. 5. 2015

Projekt nové sportovní placené televize O2 Sport postoupil o další krok dopředu. Do obchodního rejstříku byla v uplynulých dnech zapsána společnost O2 TV, která bude televizní stanici zaštiťovat.

Stoprocentním majitelem je telekomunikační operátor miliardáře Petra Kellnera O2 Czech Republic, jednateli byli jmenováni šéf divize O2 Rezidentní zákazníci Jindřich Fremuth (foto) a ředitel controllingu Jan Bechyně. O2 TV nyní žádá u vysílací rady o příslušnou licenci. O2 Sport by měla odstartovat 15. srpna.

V běhu jsou i další procesy - v televizi, kterou staví manažer Marek Kindernay, nyní běží tendr na vizuální styl celé stanice a pokračují jednání o akvizicích dalšího obsahu. Kindernayův tým již koupil živé přenosy, záznamy a doprovodné pořady s bojovými sporty Fighting Spirit, práva na fotbalovou Ligu mistrů, mistrovství světa v rallye nebo tenisové turnaje ATP a WTA.

Zároveň se buduje vysílací studio, které vzniká v libeňské O2 Aréně. O2 Sport bude dostupný v rámci digitální televize O2 TV i mobilní televize O2TV Go. Vysílat bude každý den od rána do nočních hodin s možností sledovat kterýkoliv pořad či utkání až 30 hodin zpětně po jeho odvysílání. Celkové náklady na start O2 Sport by měly přesáhnout 100 milionů korun, přesnější částka bude jasná po dokončení všech akvizičních jednání.