reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Duo Soukup – Savov bude TV Metropol a Pětku proklepávat do února

13:38, 28. 1. 2013
Televize Aleš Borovan

Hloubková kontrola v televizích TV Metropol a TV Pětka, kterou v těchto týdnech provádějí lidé Jaromíra Soukupa a Františka Savova, by měla podle informací Borovan.cz trvat až do poloviny února. Předmětem zkoumání jsou finanční toky a uzavřené smlouvy ve společnostech Metropol TV (majitel licencí) a Metropol Production (mateřská společnost), které dříve většinově ovládal miliardář Luboš Měkota. Současně probíhá i proces štěpení licenční firmy, ze které se vydělí nová společnost TV 5 Plus.

Do ní přejdou manažeři a předchozí minoritní vlastníci televizí Marek Vítek, Pavel Attel, Jiří Němeček nebo obchodní ředitel Pavel Jamný. Vzhledem k dělení televizní skupiny je pravděpodobné, že si Savov se Soukupem rozdělí kupované stanice mezi sebe. Soukup již loni od miliardáře Tomáše Chrenka koupil TV Barrandov, jejíž cílení a formáty se od Pětky příliš neliší. Naopak provozování pražské a středočeské TV Metropol dává pro Soukupovo mediální impérium smysl. Pětka by zase mohla posílit televizní operace Mladé fronty, kterou Savov ovládá.

Uvnitř kupovaných televizí zároveň houstne situace. Podle informací Borovan.cz část zaměstnanců Pětky již druhý měsíc nedostala plat. Některé pořady by proto údajně měly skončit, kupříkladu Bulvárek Jana Antonína Duchoslava (na fotce). Jak uvedl zdroj z Pětky, v televizi hrozí rozpad ustálených tvůrčích týmů.