reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

O2 kupuje pro sportovní televizi práva na fotbalové zápasy, jedná i o hokeji

aktualizováno
10:04, 26. 5. 2015

Kellnerovci pokračují v nákupech pro připravovaný sportovní kanál O2 Sport (na fotce šéf projektu Marek Kindernay), který odstartuje v srpnu. Čerstvě získali práva na fotbalové zápasy nejvyšší Synot ligy. Půjde vždy o výběr jednoho, "nejlepšího", zápasu z každého kola.

Vysílat se bude v HD kvalitě v neděli - v létě v 19.00 a v zimě v 15.00. Divák si bude moci zápas přehrát zpětně plus pro něj operátor připravil lahůdku - vlastní výběr kamer, přes které bude chtít fotbalové utkání sledovat. O2 získala exkluzivitu na tyto zápasy v televizi a na internetu, má přitom právo první volby. Kontrakt bude trvat tři roky. Podle informací Borovan.cz se podobná jednání vedou i  o získání zápasů hokejové extraligy. Deal O2 je doklad pomalu sílícího trendu, kdy se sportovní obsah, doposud vysílaný zdarma, přesouvá na placené platformy.

O2 Sport se stane standardní součástí všech tarifních plánů, operátor za program v tuto chvíli nebude vybírat žádné extra peníze. Od 1. července firma zároveň zjednoduší dosavadní nabídku 47 TV tarifů na 3 - L, M a XL. Emko bude stát 299 korun měsíčně (60 SD kanálů, 7 HD), za XL zákazník zaplatí 749 korun měsíčně (140 SD kanálů, 22 HD kanálů). Mobilní aplikace O2 TV Go je pak součást každého tarifního plánu.

V současné době má O2 TV předplaceno na 200 tisíc domácností, počet diváků operátor odhaduje na 400 tisíc. Do konce roku by počet diváků měl stoupnout na 500 tisíc. V současné době se staví televizní studio v O2 Aréně, investice do techniky se pohybuje něco pod 100 milionů korun. Tým O2 Sport tvoří 30 lidí včetně externistů, šéfkomentátorem se stal Tomáš Radotínský.