reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Prima si pro koprodukci vybírá z 12 filmových projektů

13:54, 30. 1. 2013
Televize Film Aleš Borovan

Televize Prima v letošním roce razantně vstoupí na trh filmových koprodukcí. První vlaštovkou se stane snímek Martin a Venuše Jiřího Chlumského (produkce Adam Dvořák), který se v kinech objeví 7. března. Podle informací Borovan.cz si FTV Prima vybírá z celkem 12 filmových projektů. Mezi nimi by měl být kupříkladu chystaný film Jiřího Vejdělka Něžné vlny (produkce Infinity Prague), který bude mít premiéru v lednu 2014. Na koprodukce má FTV Prima připraveny miliony korun.

Televize bude do projektů vstupovat jak barterem (promo, reklamní čas atd.), tak i financemi. "Bude se jednat o minoritní koprodukce, ale náš podíl nebude malý. Nebude to deset nebo dvacet procent," upozorňuje ředitel FTV Prima Martin Konrád (na fotce). Druhá komerční televize má na kontě v podstatě pouze jednu filmovou koprodukci, komerční hit Líbáš jako Bůh.

Konkurenční Nova a její produkce Media Pro Pictures byla v tomto ohledu mnohem aktivnější. Koprodukovala a produkovala desítky filmů, mezi nimi Obsluhoval jsem anglického krále Jiřího Menzela (rozpočet 85 milionů korun) nebo Okresní přebor: poslední zápas Pepika Hnátka režiséra Jana Prušinovského. V letošním roce půjde v květnu do kin snímek Donšajni Jiřího Menzela.