reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Mobilní operátor O2 bude s televizí expandovat na Slovensko

12:31, 31. 7. 2015

Mobilní operátor O2 (majoritní vlastník PPF) se s televizní platformou O2 TV nezastaví v České republice. V letošním roce by měl produkt proniknout i na sousední Slovensko, kde firma vlastní dceřinku O2 Slovakia.

Podle informací Borovan.cz operátor v zemí pod Tatrami do konce roku 2015 spustí jako pilot aplikaci O2 TV Go. Ta by měla obsahovat základní nabídku cca 20 kanálů (hlavně veřejnoprávní stanice) plus doplňkové služby jako time shift, nahrávání pořadů a streamovací filmotéku.

Firma službu O2 Tv spustila v Česku již v roce 2006 (ještě jako Telefónica O2). Od té doby nasbírala 188 tisíc zákazníků (stav na konci června 2015). Cíl je zvýšit tento počet do tří let na 500 tisíc. Aplikaci O2 TV Go, která umožňuje sledování televize na čtyřech mobilních zařízeních, si doposud stáhlo přes 350 tisíc zákazníků (rovněž konec června 2015). Jedním z hlavních lákadel platformy se stane chystaný sportovní kanál O2 Sport, který odstartuje 8. srpna. Přinese kromě jiného zápasy Premier League, Ligy mistrů a jeden vybraný zápas Synot ligy (foto).

Společnost tají údaje o nákladech na spuštění TV stanice, zde aspoň některé podrobnosti a náznaky: v druhém kvartálu 2015, během kterého tým Marka Kindernaye intenzivně stavěl O2 Sport (technologie plus obsah), se investice O2 meziročně zvýšily ze 478 milionů na 716 milionů korun (částka zahrnuje i budování 3G sítě na Slovensku plus investice do IT systémů společnosti). Vysílací práva má O2 Sport koupené na tři roky.