reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Sony Music ožívá, zase bude vydávat českou hudbu

11:28, 1. 2. 2013
Hudba Aleš Borovan

Tuzemská pobočka Sony Music Entertainment procitá z více než roční přestávky, kdy v podstatě nevydávala nové české desky a jen distribuovala zahraniční umělce či prodávala reedice starších titulů. Podle informací Borovan.cz management firmy rozhodl o investicích do kapel a interpretů. V současné době probíhá vyjednávání s několika možnými akvizicemi. První novinkou se stane debutová deska Adama Mišíka (na fotce, syna rockera Vladimíra Mišíka), které u Sony vyjde na podzim.

Mišík junior doposud hrál několik let v indie rockové skupině The Colorblinds.

Nové aktivity Sony jsou dobrou zprávou pro hudebníky. Z velkých společností na českém trhu vydávaly novinky ve větším měřítku v podstatě jen Supraphon a Universal Music. Warner Music jako pobočka zanikla a její katalog nyní obhospodařuje Supraphon. Česká EMI zase omezila vydavatelskou činnost, v současné době pobočka čeká, kdo z velkých  hráčů si jí koupí v rámci rozprodeje části světové sítě EMI. 

Sony Music Entertainment přestala investovat do tuzemských umělců poté, co dostala příkaz omezit náklady. V rámci úspor loni v zimě odešel dlouholetý ředitel pobočky Zbyněk Knobloch a značná část zaměstnanců. Novým ředitelem se stal maďarský manažer József Szarka a pobočky byla řízena z maďarské centrály. Firma o sobě posledních šest let nezveřejňuje výroční zprávy, což svědčí o ne zrovna ideálním vývoji ekonomických ukazatelů.