reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Czech Anglo Productions začne vyrábět americký velkofilm The Zookeeper´s Wife

10:34, 11. 9. 2015
Film Aleš Borovan

Na české filmové pobídky si chce sáhnout další zahraniční velkofilm. Tuzemská produkce Czech Anglo Productions (majitelé Pavel Nový, Kevan van Thompson a Václav Mottl) připravují natáčení amerického historického snímku The Zookeeper´s Wife

Příběh se odehrává ve varšavské zoo, jejíž správce Jan Żabiński a jeho žena Antonina ukrývali v opuštěných budovách židovské obyvatelstvo. Režie se ujme novozélandská režisérka Niki Caro (Whale Rider), do hlavní mužské role zoologa Lutze Hecka byl obsazen výtečný německý herec Daniel Brühl (foto z filmu Rivalové).

Projekt financuje studio Universal Pictures, v Česku by se mělo utratit přibližně přes 300 milionů korun. První klapka padne 29. září, točit by se mělo do 26. listopadu. Čeští filmaři pro natáčení postavili na pražském Výstavišti kulisy zoologické zahrady, ve kterých si zahraje několik stovek filmových zvířat, mezi nimi sloni, lvi, tygři, leopardi nebo bizoni.

Až na tři slony, kteří dorazili z Německa, jsou všechna zvířata z Čech. Hlavním odborným poradcem filmu a dodavatelem exotických zvířat je Ludvík Berousek, člen známé cirkusové rodiny a majitel Zooparku Doksy. Točit se bude i v Žatci a v Josefově.

Současně v českých ateliérech a exteriérech vypukne další natáčení. Od 5. října se v Praze začne točit pátý díl upíří ságy Underworld: Next Generation (Borovan.cz o investici psal již na jaře 2015). Již nyní se v jednom z barrandovských ateliérů připravují pro tento film kaskadéři. Underworld: Next Generation vzniká v produkci americké společnosti Lakeshore Entertainment, která má v Česku vlastní pobočku. Výkonnou produkci natáčení má na české straně na starosti Stillking Films. Rozpočet tuzemského natáčení je přes 780 milionů korun.