reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Regionální televize vstoupí do digitální sítě 8 a míří do peoplemetrového měření

09:41, 16. 9. 2015

České Radiokomunikace (ČRa) získaly do regionální sítě 8 (RS 8) nového klienta. Od 1. října zde začne vysílat Regionálnitelevize.cz (na fotce ředitelka Eva Stejskalová), která se zaměřuje na zpravodajství z obcí, měst a krajů České republiky.

Stanice doplní dosavadní portfolio televizí RS 8, které tvoří Noe TV, Sport 5, Slovak Sport 2, Óčko Expres, Mňam TV a Barrandov Muzika. V souvislosti se zvýšením pokrytí Regionalnitelevize.cz jedná s Asociací televizních organizací  o vstupu do peoplemetrového měření, tak aby od 1. ledna 2016 disponovala denními daty.

RS 8 odstartovala loni z 12 vysílačů, pokrytí tehdy dosahovalo 46 procent. Nyní ČRa posilují pokrytí v oblasti středních Čech a Prahy, když od října v multiplexu 8 zahájí činnost vysílač umístěny na Cukráku. Pokrytí regionálního multiplexu 8 se tak zvýší na 57 procent obyvatel Česka.

V Praze v RS 8 zbývá jedna volná kanálová pozice (obsazenost sítě 88 procent), ve zbytku Česka dvě volné kanálové pozice. Zbylé celoplošné multiplexy, které Radiokomunikace provozují (sítě 1, 2 a 3), jsou nyní zela zaplněné a není v nich žádná pozice pro novou televizi.