reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Lama Energy Group investuje do satelitní televize stovky milionů

08:33, 22. 9. 2015

Energetická skupina Lama Energy Group (LEG), kterou z 85 procent ovládá miliardář Petr Lamich, se kvůli plánované expanzi na satelitním TV trhu pořádně plácne přes kapsu.

Lamichův satelitní operátor Digi Czech Republic (Digi CR) od 1. října spustí nabídku Nová Digi TV. Související rozšíření programové nabídky a modernizace technologií bude LEG stát okolo 300 milionů korun.

Satelitní platforma v uplynulých týdnech rozšířila portfolio programů - v polovině září to byl erotický kanál Dorcel TV a filmová a seriálová stanice AMC (série Perníkový táta - foto), na počátku téhož měsíce sportovní Sport 2 a dětský kanál Nickelodeon. O pár dnů dříve pak české programy Telka, Smíchov, Prima Zoom nebo ČT:D/Art. Základní balíček 73 programů bude v Nové Digi TV stát 299 korun měsíčně při uzavření smlouvy na dva roky.

Novou Digi TV technologicky zabezpečí (akvizice, zpracování a vysílání televizního signálu na satelit, zabezpečení systému podmíněného přístupu atd.) Slovak Telekom. Kromě toho Digi CR staví vlastní obchodní síť prodejců a techniků, kteří budou zaměstnanci společnosti. Ukončí tak dosavadní spolupráci s externími techniky a dealery.