reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Z právního tendru České televize budou profitovat BBH nebo Rowan Legal

07:00, 5. 2. 2013
Televize Aleš Borovan

V lukrativním tendru České televize na právní služby a zastupování ve sporech podle očekávání zabodovaly hlavně advokátní kaceláře BBH a Rowan Legal. Televize (na fotce ředitel ČT Petr Dvořák) stanovila maximální objem tendru na 35 milionů korun. Dalšími vybranými se staly kanceláře či sdružení Weinhold Legal, Dáňa, Pergl& Partneři a advokát Tomáš Hlaváček.

Zakázka byla rozdělena na tři části - generální praxe a obecné právo (maximální objem 21 milionů korun), trestní právo (7 milionů) a výstavba (7 milionů). Dvojice BBH a Rowan Legal byla vybrána ve všech třech částech. Se všemi vybranými uchazeči byla uzavřena čtyřletá rámcová smlouva, která osloveným subjektům umožní ucházet se o dílčí veřejné zakázky ČT, takzvané minitendry.

Rozhodujícím faktorem pro výběr uchazečů byla nabídnutá cena za jednu hodinu práce (50 procent) a odbornost v dané problematice (50 procent).  Například v první části tendru Rowan Legal nabídla hodinovou taxu 1100 korun bez DPH, BBH zase 1650 korun bez DPH. Mezi klienty BBH patří kupříkladu ČEZ, PPF, J&T Banka nebo ministerstvo vnitra, Rowan Legal zase dělali/dělají pro ministerstvo pro místní rozvoj nebo ministerstvo práce a sociálních věcí.

Vaší pozornosti doporučujeme:

Jansta má šanci radit ČT se zakázkami