reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Bontonfilm bude prodávat filmy přes iTunes

15:03, 5. 2. 2013
Film Internet Aleš Borovan

Filmy jako Donšajni režiséra Jiřího Menzela, Signál Tomáše Řehořka nebo Okresní přebor: Poslední zápas Pepika Hnátka Jana Prušinovského (fotka z filmu) by se v v horizontu několika měsíců měly objevit v internetovém obchodu iTunes Store společnosti Apple. Podle informací Borovan.cz distribuční společnost Bontonfilm nyní vyjednává s Apple  o konkrétních podmínkách. Tento prodejní kanál by měl být otevřen ještě v letošním roce.

Bontonfilm bude přes iTunes prodávat především české filmy a to jen v teritoriích, na která má distribuční práva. Prodej přes iTunes je jen prvním krokem v zamýšlené digitální expanzi distribuční firmy, která patří do skupiny CME (rovněž Nova Group, Media Pro Pictures). Dále by měly následovat dohody s Hulu, Amazon.com nebo Netflix -  v závislosti na příchodu těchto hráčů do České republiky.

Apple otevřel iTunes v Česku v září 2011. Z českého obsahu se zde nabízí hlavně hudba. Českých nebo česky dabovaných filmů je minimálně - například Láska je láska Milana Cieslara nebo dabovaní Piráti z Karibiku: Na konci světa.  

Již v tuto chvíli jsou některé z výše uvedených distribučních titulů Bontonfilmu k přehrání na videoslužbě Voyo.cz, kterou provozuje sesterská firma Bontonfilmu CET 21. Voyo.cz má podle informací Borovan.cz přibližně 25 tisíc pravidelných měsíčních předplatitelů.