reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Ředitel ČT Dvořák má analýzu Janečkova období, ve hře je trestní oznámení

14:25, 6. 2. 2013
Televize Aleš Borovan

Nad předchozím ředitelem České televize Jiřím Janečkem (na fotce) nebo nad některými členy jeho týmu se vznáší riziko trestního oznámení. Současný ředitel ČT Petr Dvořák a Rada ČT má v rukou audit ekonomické činnosti Kavčích hor v letech 2010 a 2011, podle kterého Janečkův management hospodařil neefektivně.

Zpráva uvádí chybně zadané veřejné zakázky, předražené nákupy (například v oblasti informačních technologií), účelový outsorcing, neoprávněně vyplacené mzdy (například v brněnském studiu ČT) nebo netransparentní procesy uvnitř televize. Podle informací Borovan.cz se audit kromě jiného dotýká i činnosti předchozího obchodního ředitele ČT Roberta Kvapila nebo šéfa programových okruhů Radka Žádníka. Ti nyní působí nebo donedávna působili na TV Barrandov Jaromíra Soukupa.

Případné trestní podání kvůli poškozování veřejnoprávní televize pak bude podle Dvořáka záležet na právní analýze. Tu bude zpracovávat některá z advokátních kanceláří, které před několika dny vyhrály tendr ČT na právní služby (například Rowan Legal, BBH).

"Budu procházet případ od případu a hledat právní doporučení, jak s jednotlivými pochybeními naložit. Právní rozbor budu mít v horizontu měsíců. Je možné, že zahájíme nějaké kroky k postižení odpovědných," řekl Dvořák. "Je tu spousta závažných zjištění. Musíme s tím materiálem dále pracovat," uvedl radní Radek Mezulánik