reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Česká televize investovala do Nevinných lží okolo 50 milionů

17:03, 7. 2. 2013
Televize Aleš Borovan

Nejnovější seriál České televize Nevinné lži, který odstartuje 24. února, stál okolo 50 milionů korun. Série osmi televizních filmů přišla v externích nákladech přibližně na 5 milionů za díl, několik milionů korun přidala ČT využitím interních kapacit. Nejdražším seriálem veřejnoprávní televize v těchto letech tak stále zůstává pokračování Sanitka 2, kterou režíruje Filip Renč. Série, která se na obrazovku dostane na podzim letošního roku, stojí 120 až 130 milionů korun.

Nevinné lži pro ČT externě vyráběla společnost Salon Vrabel architekta Jana Vrabela. Jeho partnerka Tereza Vrabelová seriál produkovala. Vrabelová před lety pro Novu vyrobila podobně laděný seriál Soukromé pasti. V Nevinných lžích si zahrála herecká esa jako Iva Janžurová, Daniela Kolářová, Aňa Geislerová nebo Jiří Langmajer.

ČT v letošním roce hodlá do seriálové tvorby investovat mimořádné prostředky přes půl miliardy korun. V současné době se dodělává Sanitka 2, točí se České století a Cirkus Bukowsky. Na jaře začne natáčení Hotelu Meteor s herci Dejvického divadla, na podzim pak zatím nejmenovaného projektu externí produkce Dramedy Productions.