reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Česká televize odpálí jarní sezónu 2016 druhou řadou Případů 1. oddělení a Detektivy od Nejsvětější Trojice

aktualizováno
10:17, 8. 12. 2015
Televize Aleš Borovan

Vrchovatá nálož kriminalistických seriálů a minisérií - tak bude vypadat jarní sezona 2016 České televize.

K hlavním diváckým tahákům bude patřit druhá řada krimisérie Případy 1. oddělení (foto; 8 dílů), dvě nové třídílné minisérie Detektivů od Nejsvětější Trojice (Modré stíny a Pět mrtvých psů, režie Jana Hřebejk a Viktor Tauš) a další řada soudního seriálu Rozsudek (16 dílů). K tomu se přidají dva nové detektivní případy podle předlohy spisovatelky Hany Proškové Případ pro malíře a Případ pro lyžaře.

Hlavními "dodavateli" dramatických titulů do programového schematu ČT budou tvůrčí producentské skupiny Jana Šterna a Michala Reitlera. Celkem Kavky vrhnou na jarní obrazovku v příštím roce 35 nových hraných formátů.

V oblasti zábavy veřejnoprávní stanice nabídne druhou řadu soutěže Nejchytřejší Čech s Romanem Šmuclerem (kreativní producent Michal Reitler), další lifestylovou talkshow DoktoKa (Petr Mühl) a kvízovou hru Kde domov můj (Petr Mühl). Dokumenty a publicistiku budou zastupovat cestovatelská cooking show KAMU ve Vietnamu (Alena Müllerová), hokejová docusoap Sezóna za vodou (Kamila Zlatušková) nebo dokumentární cykly Klenoty naší krajiny II. (Lenka Poláková) a Krajinou domova (Petr Kubica).