reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Na krachu TV Pětka vydělá televizní boss Pohl

17:09, 12. 2. 2013

Zatímco pracovníci zastavené TV Pětka počítají, kolik jim zaměstnavatel dluží na nezaplacených mzdách, naopak televizní boss Leoš Pohl (kanály CS Film, Horor Film) vypnutím bulvární televize podle všeho ušetří. Vyplývá to z detailních podmínek kupní smlouvy na pražský vysílací multiplex, který prodávala licenční společnost Metropol TV (licence k TV Pětka a TV Metropol) loni na podzim Pohlově firmě Mediapoli Group. Pohl celkem za regionální multiplex zaplatil v penězích tři miliony korun.

Další části ceny vyplývaly ze zvláštních ujednání:  středočeská stanice TV Metropol bude v Pohlově regionální síti vysílat pět let za ceníkovou cenu 199 tisíc korun za měsíc (celkem skoro 12 milionů). Třetí část ceny pak nebude možné uplatnit. Pohl se totiž zavázal inzerovat na TV Pětka od 1. července letošního roku v objemu minimálně 50 tisíc korun měsíčně, maximálně však do výše 1,2 milionu korun.

Pražskou vysílací síť původně vlastnil miliardář Ivan Zach. Ten loni nejprve multiplex prodal Metropol TV, kterou tehdy vlastnil miliardář v úzkých Luboš Měkota. Měkotova firma pak síť přeprodala Pohlovi. Pohl následně multiplex přejmenoval na Prague Digital TV. Zatím v ní vysílá zmíněná TV Metropol a televize Noe.