reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Online sámoška Rohlik.cz přesáhla obratově 300 milionů, chystá expanzi

19:45, 2. 2. 2016

Další internetový projekt investora Tomáše Čupra (foto), online sámoška Rohlik.cz, má po ruce první čísla za ucelený kalendářní rok (služba odstartovala v září 2014). V roce 2015 obrat provozní firmy Velká Pecka údajně přesáhl 300 milionů korun. 

Číslo nebylo možné ověřit z výroční zprávy. V letošním roce chce Rohlik.cz utržit kolem 750 milionů v Praze Brně a další půl miliardy v nových lokalitách. Celkem tak letos cílí na obrat přes 1,2 miliardy korun. Meziroční nárůst o stovky procent má zajistit územní expanze do dalších regionů v České republice.

Na jaře je ve hře Plzeň, Hradec Králové, Pardubice a další města. Podle Čupra by do konce letošního roku mělo být možné nakoupit v e-sámošce ve všech městech nad 30 tisíc obyvatel. Na tuto expanzi vytáhli v lednu investoři z kapsy 50 milionů korun.

Čupr je zakladatel a největší podílník firmy, kde drží přes 42 procent. Téměř 41 procent zde vlastní skupina Enern (Pavel Mucha, Radovan Nesrsta, Radek Švec, Petr Šmída, Tomáš Čupr plus velké zvíře). Podílníkem Rohlik.cz, která na trhu soupeří s iTesco.cz nebo s Kolonial.cz, je i investiční skupina Miton (skoro 12 procent) nebo logistický miliardář František Piškanin.