reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Lída Baarová a Padesátka vyšlehaly lednový byznysový rekord v kinech

21:45, 22. 2. 2016
Film Aleš Borovan

Lepší vstup do nového roku si provozovatelé kin, distributoři a filmoví producenti nemohli přát. Díky několika silným titulům (kupodivu z velké části české provenience) se tuzemský kinotrh může za leden 2016 pochlubit několika byznysovými rekordy.

Za první měsíc roku do kinosálů dorazilo 1,396 milionu diváků. To je o 29 procent více než za leden 2015 a nejlepší lednový výsledek od roku 1994. Celkové hrubé tržby za prodej lístků v kinech vystoupaly na více než 183 milionů korun, což značí meziroční nárůst o 41 milionů více. Opět, je to nejlepší číslo za první měsíc v roce, ovšem je třeba si uvědomit, že od roku 2013 se do cifry započítává jednoprocentní poplatek do filmového fondu, DPH a poplatek OSA.

Velkou zásluhu na výše uvedených příznivých číslech mají hlavně tři tituly: Lída Baarová (foto; distribuce Cinemart), kterou za 11 dnů vidělo přes 230 tisíc diváků, Padesátka (Bontonfilm) a Revenant Zmrtvýchvstání (Cinemart). Z filmových distributorů si největší podíl na trhu udržel hegemon Cinemart.