reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Televize Prima loni utržila skoro 2,5 miliardy

13:55, 13. 2. 2013

Skupina kanálů Prima Group, provozované FTV Prima, v loňském roce pokračovaly v solidním růstu. Celkové tržby Prima family, Prima Cool a Prima love v roce 2012 dosáhly 2,497 miliardy korun, o 5 procent více než v roce 2011. Došlo však ke zpomalení tempa růstu, v roce 2011 druhá komerční televize rostla tempem přes 19 procent.

Díky dobrým ekonomickým výkonům byl předchozí ředitel Primy Marek Singer (na fotce) od ledna povýšen do struktur švédského koncernu MTG, který drží 50 procent v FTV Prima (druhou polovinu drží miliardář Ivan Zach). Singer se stal výkonným viceprezidentem, zodpovědným za vysílací operace skupiny MTG v rámci střední Evropy. Singera v čele televize nahradil Martin Konrád.

V letošním roce FTV Prima pokračuje v expanzi. Jednak začala prodávat reklamu společně s TV Barrandov Jaromíra Soukupa. Jednak inkasuje část investic, které původně směřovaly na Novu. Vzhledem k nedohodě CET 21 a zadavatelů ohledně cen reklamy Novy pro rok 2013 však následně změnily směr. Nové příjmy by pak měl generovat čerstvě spuštěný dokumentární kanál Prima Zoom.

Vaší pozornosti doporučujeme:

Nově skokově spadly prodeje GRPů o 44 procent