reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Bontonfilm rozjíždí druhou vlnu bondovského byznysu

18:01, 14. 2. 2013
Film Aleš Borovan

Po výborných tržbách velkofilmu Skyfall v českých kinech se chystá druhý výpad agenta Jamese Bonda do peněženek diváků. Distribuční společnost Bontonfilm za dva týdny vrhne na trh rozsáhlou kolekci bondovských DVD a Blu-ray, kterým bude samozřejmě vévodit Skyfall hned na třech nosičích: DVD, Blu-ray a Blu-ray Steelbook. Vzhledem k popularitě filmu s Danielem Craigem v hlavní roli se dá očekávat, že dosavadní souhrnné prodeje bondovských placek v objemu přes 95 tisíc kusů se zvýší o další tisíce.

Doposud nejprodávanějšími nosiči s Jamesem Bondem jsou Casino Royale (24,5 tisíce kusů) a Quantum of Solace (23,4 tisíce kusů).

Skyfall pak doprovodí vydání skoro třech desítek dalších DVD a Blu-ray s agentem 007. Některé z nich budou slavit premiéru - týká se to konkrétně devíti bondovek (Zlaté oko, Chobotnička, Agent, který mne miloval, Diamanty jsou věčné atd.), které vyjdou vůbec poprvé na Blu-ray.

Skyfall, v pořadí 23. bondovka, vidělo v kinech skoro půl milionu diváků, kteří za lístky zaplatili okolo 65 milionů korun. Ve světě film vydělal 1,1 miliardy dolarů. Další filmové pokračování frančízy s Jamesem Bondem se chystá na rok 2014.